Hur placerar man kablarna till ett elstängsel? Här är hela guiden...

Hur placerar man kablarna till ett elstängsel? Här är hela guiden...

Hur placerar trådarna i ett elstängsel?


Det är ofta man känner sig osäker när det gäller att använda elstängseltråd på grund av osäkerheter kring hur man installerar det för att göra det säkert och effektivt för att skydda mot vilt eller skydda boskap.
Oroa dig inte, du är på rätt guide.
Men först, låt oss utforska fördelarna med att använda elstängseltråd:

1. Driftseffektivitet:

Elstängseltrådar erbjuder en mycket effektiv metod för att hantera boskap. Med sin förmåga att leverera en kontrollerad elektrisk puls tillåter dessa stängsel snabb och effektiv styrning, separation eller inneslutning av djur. Detta minskar betydligt den tid och ansträngning som krävs i dagliga operationer, vilket gör att bönderna kan fokusera på andra avgörande aktiviteter.

2. Djursäkerhet:

En av de viktigaste aspekterna av elstängseltrådar är deras förmåga att erbjuda en säker barriär utan att orsaka permanent skada på djuren. Den elektriska pulsen är tillräcklig för att avskräcka djur från att röra vid stängslet utan att orsaka allvarliga skador. Detta skyddar inte bara boskapen från yttre faror utan undviker även risken för självorsakade skador från flyktförsök.

3. Skydd av grödor:

Utöver boskapshantering används elstängseltrådar för att skydda grödor från vilda djur och skadedjur. Närvaron av en elektrisk barriär avskräcker effektivt skadliga djur, håller grödorna säkra och minskar behovet av drastiska åtgärder som överdriven användning av bekämpningsmedel.

4. Enkel installation och underhåll:

Installationen av elstängseltrådar är relativt enkel och kan anpassas efter de specifika behoven på gården. Underhållet är lika okomplicerat, med behov av periodisk inspektion av systemet för att säkerställa korrekt funktion. Detta resulterar i lägre driftskostnader och större sinnesfrid för bönderna.

5. Bidrag till hållbar jordbruk:

Användningen av elstängseltrådar överensstämmer med målen för hållbart jordbruk genom att minska beroendet av miljöskadliga metoder. Optimerad boskapshantering och skydd av grödor utan överdriven användning av kemikalier bidrar till att bevara markhälsan och det omgivande ekosystemet.

Sammanfattningsvis är elstängseltrådar en grundläggande del av modern jordbruk med sina fördelar när det gäller driftseffektivitet, djursäkerhet, grödorskydd och bidrag till hållbart jordbruk. Att anta denna teknik är ett klokt val för bönder som strävar efter en balans mellan produktivitet och miljöansvar.

Idealiska höjder för placering av elstängseltrådar

Rätt installation av ett elstängsel är avgörande för att säkerställa djurens säkerhet och systemets övergripande framgång. Att välja rätt höjd för att placera stängseltrådarna beror till stor del på storleken på djuren som ska inneslutas eller skyddas. Låt oss se hur man anpassar höjderna för att säkerställa en säker och effektiv miljö.

1. Små djur:

För små djur som höns, kaniner, ska höjden på stängseltrådarna vara tillräcklig för att förhindra dem från att hoppa över eller korsa. Generellt sett är en höjd mellan 20 och 80 cm lämplig genom att placera trådarna ca 20 cm isär. Den rekommenderade trådtjockleken är mellan 2,2 och 4 mm. Denna åtgärd är lämplig för att avskräcka mindre djur utan att orsaka skada.

2. Medelstora boskap:

För medelstora djur som får, getter, hägrar, rävar, vargar, åsnor, mårdar ska stängselhöjden ökas. En höjd mellan 30 och 120 centimeter rekommenderas ofta, med trådarna ungefär var 30 cm. Den rekommenderade tråden är 4 mm tjock. Detta säkerställer att djur inte kan hoppa över eller passera staketet, vilket håller dem säkra och förhindrar eventuella rymningsförsök. För större djur kan även elastisk band användas.

3. Stora djur:

För stora djur som kor, tjurar, nötkreatur, grisar, vildsvin, rådjur ska stängselhöjderna vara avsevärt högre för att säkerställa effektiv inneslutning. I allmänhet rekommenderas det att placera stängseltrådar på en höjd över 120 centimeter, med alternativ som sträcker sig från 140 till 180 centimeter, beroende på arten och djurens hoppförmåga. Den rekommenderade tråden är 6 mm tjock.

Slutsatser

Hos Gemi ELETTRONICA, vårt företag, kan du inte bara hitta ett brett urval av elstängselledare, men även ett brett utbud av energizer, som erbjuder 5 olika typer, var och en med specifika funktioner och unika fördelar:

Energizer från 220V till ström med perfekt och säker drift för stängsel upp till 5 km;

Energizer från 220V till ström med perfekt och säker drift för stängsel upp till 8 km;

Energizer från 12V/220V batteri med perfekt och säker drift för stängsel upp till 5 km och 6J;

Energizer från 12V/220V batteri utrustad med 2 batterier för

Gemi's elektriska stängselproduktsortiment

Hos Gemi, vårt företag, hittar du inte bara ett brett utbud av elektriskastängselledningar, utan också ett brett utbud av elektrifieringsenheter som erbjuderinte mindre än 5 olikatyper, var och en med specifika egenskaper och unika fördelar:

Elektrifieringsenheter från 220V strömkälla med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 5 km;

Elektrifieringsenheter från 220V strömkälla med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 8 km;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 5 km och 6J;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri utrustad med 2 batteriermed perfekt och säkerfunktion för stängsel upp till 5 km och 6J;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri utrustad med solpanel medperfekt och säkerfunktion för stängsel upp till 5 km och 6J.

Dessutom erbjuder vi ett brett utbud av högkvalitativa elektriska ledningar och bandtillsammans med isolatorer somär designade för att passa alla typer av stöd du väljer för ditt elektriska stängsel:

Isolatorer för trästolpar;

Isolatorer för järnstolpar;

Isolator med dubbelkrok;

Skruv- och bultmutter för isolatorer på trästolpar.

Vi på Gemi skiljer oss från konkurrensen tack vare vår femtioåriga erfarenhet inom branschenoch vår förmåga atttillhandahålla skräddarsydda lösningar för varje kunds specifika behov. Vår kundservice äroöverträffad och vierbjuder fullständig support från köpmomentet och framåt. Du kan nå oss per telefon på +390287165556, via chatt eller e-post.

Fördelarna med att köpa från Gemi

  1. Gratis retur inom 100 dagar;
  2. Snabb leverans över hela världen;
  3. Alla våra produkter tillverkas i Italien med högkvalitativa råvaror;
  4. Alla produkter är i enlighet med lagliga säkerhetsstandarder och certifierade;
  5. Vi har över 5000 recensioner på Trustpilot, världens största recensionsportal;
  6. Vi delar med oss av vår femtioåriga erfarenhet till dig;
  7. Vi har nästan 1000 videorecensioner på TrustVideos recensionsportal medanvändarvideovittnesmål.

Köp nu!.