Det kommer rök ur min öppen spis! Vad ska jag göra?

Det kommer rök ur min öppen spis! Vad ska jag göra?

Varför ryker din eldstad i huset?

Din eldstad är en traditionell och charmig detalj inuti ett hem, men den kan förvandlas till en mardröm när den börjar producera rök istället för värme. Detta kan orsaka obehag, dåliga lukter och till och med hälsoproblem för invånarna i huset. Låt oss utforska de vanligaste orsakerna till det här problemet och hur man kan åtgärda dem.

De främsta anledningarna som påverkar den korrekta funktionen av en eldstad är många, inklusive: felaktigt dimensionerad skorsten; oisolerad kall skorsten; böjd skorsten; brist på luft inne i rummen; ogynnsam vind; dåligt byggd skorsten eller dåligt utformad eldstad.

Längden på skorstenen kan också påverka närvaron av rök. Om skorstenen är för kort jämfört med rumstorleken eller eldens styrka kommer det att resultera i dålig luftcirkulation och röken kommer att tendera att ansamlas inuti.

Hur vet man om din eldstad drar?

När det gäller att använda en eldstad är det viktigt att förstå om skorstenen drar korrekt. En dåligt dragande eldstad kan leda till en rad problem, som rök som sprider sig i huset eller uppbyggnad av kolmonoxid. För att säkerställa säkerheten och komforten i ditt hem är det viktigt att känna igen de tecken som indikerar om eldstaden fungerar korrekt.

Ett av de enklaste sätten att avgöra om eldstaden drar bra är att observera röken som kommer ut ur skorstenen. Om röken lämnar enhetligt och rakt uppåt är det ett bra tecken på att eldstaden fungerar korrekt. Å andra sidan, om röken pressas tillbaka in i rummet eller sprider sig lateralt, kan det finnas ett dragande problem.

En annan signal att hålla utkik efter är närvaron av sot på eldstadsdörrens glas. Om sotet samlas snabbt på glaset kan det vara en indikation på att eldstaden inte får tillräckligt med luft för att brinna korrekt. I så fall kan det vara nödvändigt att öka luftintagsöppningen eller rengöra eventuella hinder.

Dessutom, om du känner röklukt i huset även när eldstaden är på och fungerar, betyder det att det finns ett dragproblem. Det kan vara nödvändigt att kontrollera skorstenen för blockeringar eller hinder som förhindrar att röken lämnar ordentligt.

Det är också viktigt att beakta närvaron av luftströmmar inuti huset. Om det finns öppna fönster eller dörrar nära eldstaden kan det finnas en luftström som stör dragningen. Att stänga fönstren och kolla efter drag kan hjälpa till att lösa problemet.

I vissa fall kan problemet bero på felaktig skorstensdimensionering för rummet. Om skorstenen är för liten kan den inte generera tillräckligt med drag för att bränna träet korrekt. I så fall kan det vara nödvändigt att rådfråga en expert för att dimensionera om skorstenen eller installera en ny.

Slutligen, om du misstänker ett dragproblem i din eldstad, är det alltid lämpligt att söka hjälp av en professionell. En expert kommer att kunna genomföra en noggrann utvärdering av eldstaden och identifiera eventuella dragproblem. Det kan vara nödvändigt att rengöra skorstenskanalen, byta ut skorstenskåpan eller utföra andra reparationer för att säkerställa korrekt eldstadsfunktion.

Sammanfattningsvis är det avgörande att förstå om eldstaden drar korrekt för att säkerställa säkerheten och komforten i ditt hem. Att observera röken som kommer ut ur skorstenen, kontrollera sotet på eldstadsdörrens glas och verifiera närvaron av röklukt i huset är alla viktiga tecken att hålla ögonen på. Om problem uppstår är det lämpligt att rådfråga en expert för en noggrann bedömning och eventuella nödvändiga reparationer.

Röker din eldstad?

Vi på GEMI har lösningen med våra skorstenaspiratorer!

Våra Produkter

Inom GEMI-universumet är vi stolta över att presentera vårt breda utbud av skorstenaspiratorer, var och en med unika funktioner som kommer att tillfredsställa de olika behoven hos våra kunder. Vår dedikation till excellens har lett oss att utveckla ett varierat utbud av modeller, vilket säkerställer att varje detalj har utformats och tillverkats noggrant.

Grundläggande Skorstenaspiratorer: För de som letar efter pålitliga och effektiva lösningar erbjuder vi vår linje av grundläggande skorstenaspiratorer. Dessa modeller är utformade för att ge solid prestanda till ett överkomligt pris, vilket säkerställer effektiv borttagning av rök utan att kompromissa med kvaliteten.
Huvudfunktioner: 300 C° sug, 3-års garanti och 2500 M³/h sugkraft.

Professionella Skorstenaspiratorer: Om du söker professionell prestanda, kännetecknad av ännu mer kraft och tillförlitlighet, är våra professionella rökläggare det idealiska valet.
Huvudfunktioner: 700 C° sug, 6-års garanti och 3800 M³/h sugkraft.

Vår kollektion sträcker sig också till olika aspiratorer tillverkade av högkvalitativa material, inklusive rostfritt stål och koppar.

Stål Skorstenaspiratorer: Stålspiratorer inkarnerar modern elegans och är konstruerade för att motstå tidens prövning, vilket erbjuder effektiv sugning och sofistikerad stil.

Elektrisk rökläggare med 6 hastigheter, helt designad i rostfritt stål Aisi 304. Tack vare sin struktur motstår rökläggaren korrosion orsakad av väderpåverkan och sältan, för större hållbarhet över tid. 3800m³/h motorstyrka, kan installeras på vilken skorsten som helst storlek. Rökläggare motståndskraftig upp till 700°, vid brand.

Koppar Skorstenaspiratorer

Inom Gemi-universumet är vi stolta över att presentera vårt breda utbud av rökfläktar föreldstäder, var och en medunika funktioner som kommer att tillgodose våra kunders olika behov. Vår dedikation tillexcellens har lett oss tillutvecklingen av ett varierat urval av modeller, vilket säkerställer att varje detaljnoggrant har utformats ochvårdats om.

Rökfläktar"grundläggande": Röksug för dem som letar efter pålitliga ocheffektiva lösningar,erbjuder vi vår linje av grundläggande rökfläktar för eldstäder. Dessa modeller harutformats för att erbjudapålitlig prestanda till överkomligt pris, vilket garanterar effektiv borttagning av rök utanatt kompromissa medkvaliteten.
De främsta funktionerna: 300 °C sug, 3 års garanti och 2500 m³/h sugkraft.

Rökfläktar"professionella": Om du istället söker professionell prestanda,kännetecknad av ännu merkraft och tillförlitlighet, är våra professionella röksugare det perfekta valet.
Defrämsta funktionerna: 700 °Csug, 6 års garanti och 3800 m³/h sugkraft.

Vårt sortiment sträcker sig också till olika röksugare tillverkade av högkvalitativamaterial, inklusive rostfrittstål och koppar.

Rökfläktar"rostfritt stål": Rostfria röksugare inkarnerar modern elegans ochär byggda för att klaratidens utmaningar, vilket erbjuder effektiv sugning och sofistikerad stil.

Elektriskröksugare med 6hastigheter, helt utformad i rostfritt stål Aisi 304. Tack vare sin struktur står röksugarenemot korrosion orsakadav väder och saltvatten, för ökad hållbarhet över tiden. Motorstyrka 3800 m³/h, kaninstalleras på vilken skorstensom helst. Röksugare tålig upp till 700 °C vid brand.

Rökfläktar"koppar": Å andrasidan reflekterar kopparfläktar inte bara klassisk skönhet utan har också funktioner avtidsbeständighet.
Kopparröksugare är toppen av sortimentet för Gemi elektriska röksugare. Byggd helt i rostfrittstål Aisi 304 för att klaraav väder och saltvatten. Även uppmärksamhet på estetiken, tack vare kopparplätering. Liksomden professionellamodellen "Moor's Head", suger den 3800 m³/h och klarar upp till 700 °C. Problemlösning förrök är garanterad.Perfekt för eldstäder, spisar, grillar, ugnar etc. Garanti på hela röksugstrukturen i 10 år.

Köp nu!.