Elstängsel för hästar: Den mest ekonomiska, dynamiska och effektiva lösningen.

Elstängsel för hästar: Den mest ekonomiska, dynamiska och effektiva lösningen.

Elstängsel för hästar är en utmärkt lösning för att begränsa betesområdet för våra fyrbenta vänner och säkerställa deras säkerhet. Dessa stängsel fungerar genom att överföra en elektrisk ström genom ledande trådar som omger det avgränsade området och skapar en osynlig men effektiv barriär.

Elstängsel för hästar kan användas både inom och utanför stall för att ge våra fyrbenta vänner tillräckligt med frihet att röra sig. Förutom att avgränsa betesområdet kan dessa stängsel också användas för att separera hästar under utfodringstider.

Det finns olika typer av elstängsel för hästar, men de delar alla vissa gemensamma egenskaper. För det första är det viktigt att välja ett stängsel med tillräcklig spänning för att säkerställa en avskräckande effekt som hindrar hästar från att lämna det avgränsade området.

Slutligen är det avgörande att välja ett högkvalitativt elstängsel för hästar, tillverkat av hållbara material, för att göra en säker och långvarig investering.

Sammanfattningsvis är elstängsel för hästar en effektiv lösning för att avgränsa betesområdet för våra fyrbenta vänner och säkerställa deras säkerhet. Att välja ett kvalitetsstängsel med lämpliga säkerhetsanordningar är grundläggande för att säkerställa våra hästars välbefinnande och ge dem rätt frihet att röra sig.

Hur man bygger ett elektrifierat stängsel för hästar?

Det elektrifierade stängslet för hästar är ett mycket användbart verktyg för att hålla våra hästvänner säkra inom ett avgränsat område. I den här artikeln kommer vi att se hur man snabbt och enkelt bygger ett elektrifierat stängsel för hästar.

Först samlar du alla nödvändiga material: elektrisk tråd eller elektrisk tejp, trä- eller metallstolpar, trådisolatorer, en energizer för att tillhandahålla ström och en voltmeter.

När du har samlat alla nödvändiga material kan du börja med installationen. Välj först det område där du ska placera stängslet. Området ska vara tillräckligt stort för att ge hästarna nödvändigt utrymme att röra sig fritt.

Efter att ha hittat det lämpliga området kan du börja installera stolparna. Vi rekommenderar att stolparna placeras 5/6 meter isär. Dessutom är det viktigt att plantera stolparna tillräckligt djupt i marken för att säkerställa konstruktionens soliditet.

När stolparna är på plats kan du installera isolatorerna. Dessa ska placeras på stolparna i höjd där den elektriska tråden eller tejpen kommer att positioneras.

Efter att ha installerat isolatorerna kan du börja lägga den elektriska tejpen. Den ska placeras på ett avstånd som förhindrar hästar från att korsa stängslet utan att få en elektrisk stöt. Rekommenderat avstånd för trådinstallation är cirka 60-70 cm från marken och 1,40 meter från marken för den andra tråden.

Installera sedan strömenheten och batteriet. Dessa ska placeras bort från hästarnas räckhåll för att förhindra eventuella skador. Dessutom är det viktigt att regelbundet kontrollera trådens spänning med hjälp av en enkel tester eller genom att föra en isolerad skruvmejsel inom några millimeter från tejpen. Om du hör ett tickande ljud betyder det att stängslet är elektrifierat.

Sammanfattningsvis kräver byggandet av ett elektrifierat stängsel för hästar uppmärksamhet och omtanke vid läggningen av de olika elementen. Men när arbetet är slutfört kommer du att kunna njuta av ett säkert och skyddat område för våra hästvänner.

Hur högt ska ett häststängsel vara?

Häststängsel är avgörande för att säkerställa djurens säkerhet och skydda de omgivande egendomarna. Speciellt höjden på stängslet är en avgörande faktor att beakta vid byggandet av ett elstängsel för hästar.

I allmänhet beror stängslets höjd på djurets storlek. Större hästar kräver ett högre stängsel jämfört med ponnyer eller fölungar. Dessutom kan typen av disciplin eller aktivitet som djuret är avsett för påverka stängslets höjd. Till exempel, om du planerar att hoppa med din häst, bör stängslet vara högre jämfört med ett som används för lugna promenader.

De flesta häststängsel har en höjd som varierar mellan 1,20 och 1,50 meter. Denna höjd är tillräcklig för att förhindra hästar från att hoppa över stängslet. Men om du har tränade eller erfarna hopphästar kan det vara nödvändigt att öka stängslets höjd.

Dessutom ska de övre trådarna vara placerade på tillräckligt nära avstånd för att förhindra att hästen får sitt huvud genom de lägre trådarna.

Sist men inte minst är en annan viktig faktor att beakta stängslets styrka. Den elektriska tråden måste vara tillräckligt robust för att klara av trycket som hästar utövar vid kollision eller påtryckning. Dessutom måste strömförsörjningssystemet vara tillräckligt kraftfullt för att säkerställa att stängslet fungerar korrekt och kan avskräcka djur från att närma sig.

Sammanfattningsvis beror höjden på ett häststängsel på djurets storlek, typen av aktivitet som utförs och eventuella potentiella störningar. Dock är en god allmän regel att hålla en höjd mellan 1,20 och 1,50 meter.

Det är lämpligt att rådfråga en erfaren professionell för att bygga ett stängsel som garanterar maximal säkerhet för hästar och de omgivande egendomarna.

Vad behöver du för att bygga ett elstängsel för hästar?

Det finns viktiga tillbehör som behövs för att konstruera ett elstängsel för hästar.

Steg 1: Energizer

Gemi's elektriska stängselproduktsortiment

Hos Gemi, vårt företag, hittar du inte bara ett brett utbud av elektriskastängselledningar, utan också ett brett utbud av elektrifieringsenheter som erbjuderinte mindre än 5 olikatyper, var och en med specifika egenskaper och unika fördelar:

Elektrifieringsenheter från 220V strömkälla med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 5 km;

Elektrifieringsenheter från 220V strömkälla med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 8 km;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 5 km och 6J;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri utrustad med 2 batteriermed perfekt och säkerfunktion för stängsel upp till 5 km och 6J;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri utrustad med solpanel medperfekt och säkerfunktion för stängsel upp till 5 km och 6J.

Dessutom erbjuder vi ett brett utbud av högkvalitativa elektriska ledningar och bandtillsammans med isolatorer somär designade för att passa alla typer av stöd du väljer för ditt elektriska stängsel:

Isolatorer för trästolpar;

Isolatorer för järnstolpar;

Isolator med dubbelkrok;

Skruv- och bultmutter för isolatorer på trästolpar.

Vi på Gemi skiljer oss från konkurrensen tack vare vår femtioåriga erfarenhet inom branschenoch vår förmåga atttillhandahålla skräddarsydda lösningar för varje kunds specifika behov. Vår kundservice äroöverträffad och vierbjuder fullständig support från köpmomentet och framåt. Du kan nå oss per telefon på +390287165556, via chatt eller e-post.

Fördelarna med att köpa från Gemi

  1. Gratis retur inom 100 dagar;
  2. Snabb leverans över hela världen;
  3. Alla våra produkter tillverkas i Italien med högkvalitativa råvaror;
  4. Alla produkter är i enlighet med lagliga säkerhetsstandarder och certifierade;
  5. Vi har över 5000 recensioner på Trustpilot, världens största recensionsportal;
  6. Vi delar med oss av vår femtioåriga erfarenhet till dig;
  7. Vi har nästan 1000 videorecensioner på TrustVideos recensionsportal medanvändarvideovittnesmål.

Köp nu!.