Elstängsel för getter: Så här bygger du ett.

Elstängsel för getter: Så här bygger du ett.

Elstängsel för getter

Ett elstängsel för getter är en avgränsad yta som används för att hålla getterna på plats. Denna typ av stängsel måste byggas noggrant med hänsyn till getternas behov och de miljömässiga förhållandena de befinner sig i.

Stängslet måste vara tillräckligt stort för att tillåta getterna att röra sig fritt. Konstruktionen av ett getterstängsel bör börja med att välja den mest lämpliga platsen. Det är viktigt att välja en väl dränerad plats som inte är benägen för översvämningar eller instabil mark. Dessutom bör den valda platsen vara tillgänglig för transporter för att underlätta djurens in- och utgång.

Getterstängslet bör konstrueras med hållbara material såsom trä, metall eller betong. Stängselns storlek kommer att bero på antalet getter du vill hålla: generellt sett rekommenderas det att ha minst 2-3 kvadratmeter per djur.

Det är också viktigt att tillhandahålla en plats där getterna kan vila och sova skyddade från sol och regn. Denna plats kan vara en enkel skjul eller ett ordentligt skydd.

Till sist är det viktigt att inkludera ett utfodrings- och bevattningssystem som uppfyller getternas behov. Detta system bör vara enkelt att använda och rengöra för att säkerställa djurens hälsa.

Sammanfattningsvis är ett getterstängsel en avgränsad yta som måste byggas noggrant för att säkerställa djurens välbefinnande. Valet av plats, material och dimensioner är alla viktiga faktorer att beakta vid byggandet av ett effektivt och funktionellt stängsel.

Hur högt bör ett getterstängsel vara?

Getterstängslet bör vara tillräckligt högt för att förhindra getterna från att hoppa ut. I genomsnitt rekommenderas en höjd på minst 1,20 meter för ett getterstängsel. Om getterna är särskilt långa eller smidiga kan det vara nödvändigt att öka stängselns höjd.

Dessutom måste stängslet vara tillräckligt stadigt för att motstå getternas försök att välta det eller gräva under det. Det är viktigt att välja högkvalitativa, hållbara material för stängselns konstruktion.

Marken runt stängslet bör vara planerad och fri från hinder som skulle kunna tillåta getterna att hoppa ut eller gräva under stängslet.

Sammanfattningsvis är det viktigt att hålla getterna glada och säkra inom sin miljö. Om du är osäker på att bygga ett stängsel för dina getter är det alltid klokt att rådfråga en expert eller en veterinär som är specialiserad på lantbruksdjur.

Den bästa lösningen? Ett elstängsel

Getter är djur som är mycket svåra att hålla på plats, vilket är varför det är nödvändigt att bygga ett elstängsel med en mycket hög utmatningsspänning.

Detta kan enkelt göras med alla material som behövs för att bygga ett klassiskt elstängsel.

Vilka är komponenterna för att bygga ett getterstängsel?

1. Stolpar och isolatorer

Isolatorer: Beroende på vilken typ av stolpe och ledare som väljs, för att det elektrifierade stängslet ska fungera korrekt, är det väsentligt att välja rätt typ av isolator för elstängslet. Det finns olika modeller tillgängliga:

2. Elektriska ledningar eller band

Elstängseltråd: detta möjliggör passage av elektrisk ström för att distribuera den genom hela stängslet. Det finns trådar tillverkade av olika material, valet beror på specifika behov.

Elband: lämpligt för stängsel mot djur som hästar, getter, etc., och kan öka synligheten för elstängslet.

Och slutligen är det allra viktigaste som behövs för att bygga ett elstängsel enheter som genererar ström, de s.k.:

3. Energizers

Elektriska energigeneratorer för elstängsel: för att skapa ett elstängsel för getter är det rekommenderat att välja en högspänningsenergizer. Getternas päls fungerar som en isolator, så den elektriska strömmen måste vara hög för att vara effektiv.

I vår butik hittar du olika energigeneratorer, var och en med specifika tekniska specifikationer: