Så här förhindrar du vildsvin och igelkottar från att tränga in i din trädgård: Bygg ett elstängsel.

Så här förhindrar du vildsvin och igelkottar från att tränga in i din trädgård: Bygg ett elstängsel.

Hur du förhindrar vildsvin och igelkottar från att tränga in i din trädgård?

Bönder eller små privata markägare som sysslar med markodling har upplevt en invasion av vilda djur som hotar deras grödor (som vildsvin, igelkottar, rådjur).

Ett av de mest använda metoderna för att avskräcka djur från marken är det elektriska stängslet. Förutom att förhindra intrång av vilda djur kan det också användas för att skydda och innesluta boskap inom ett område.

Det elektriska stängslet fungerar genom strömpulser som genereras av en energizer. Två separata anslutningar kommer från energizer: en till stängslet skapat av ledartråden och en annan till marken.

Hur man bygger ett elektriskt stängsel?

Det är lämpligt att jorda det elektriska stängslet med 3 galvaniserade stolpar, placerade 3 meter ifrån varandra.

När ett djur rör vid det elektrifierade stängslet kommer det att uppleva en elektrisk stöt som varar millisekunder. Detta kommer att få djuret att dra sig tillbaka.

Hur du förhindrar vildsvin: vad som behövs för att bygga ett elektriskt stängsel?

För att bygga ett elektriskt stängsel behöver du ha några väsentliga komponenter, inklusive energizer, ledartråd, isolatorer, jordningsstolpe och andra material.

Gemi Elettronica är det italienska företaget som producerar alla material som behövs för att göra ett elektriskt stängsel.

Energizern är enheten som genererar elektriska pulser till stängslet. Att välja rätt energizer är avgörande för att ha rätt ström på stängslet.

Den första indelningen görs baserat på typen av strömförsörjning, vilket kan vara:

  • 12 V batteri (som också kan paras med en solpanel för att ladda batteriet);
  • 220 V nätström.

De olika energizers från Gemi Elettronica kan täcka från 5 km till 8 km av verkligt omkrets. Med pulser som genereras från 10000 V till 15000 V beroende på vilken modell som valts.

Hur du avskräcker vildsvin: välja ledartråden

Valet av ledartråd beror på längden av stängslet och de djur för vilka stängslet är gjort. Varje tråd har sin egen resistans och spridningskapacitet, som anges i ohm / m. Värdet för ohm / m, närmare noll, desto mindre strömspridning, så stängslet kommer att fungera bättre.

Ledningskabeln måste passera inuti isolatorerna, vilka är enheter som fäster och avståndar de elektriska ledningarna från stolparna som används för att bygga det elektriska stängslet. Isolatorerna varierar beroende på vilken typ av stolpe de appliceras på. Stolparna kan vara trä eller järn. Så det finns isolatorer med skruvar för trästolpar och isolatorer för järnspett.

Gemi Elettronica kan tillhandahålla CE-märkta produkter, tillverkade i Italien som garanterar maximal säkerhet, både för människor och djur.

Alla produkter finns tillgängliga för köp här.

Gemi's elektriska stängselproduktsortiment

Hos Gemi, vårt företag, hittar du inte bara ett brett utbud av elektriskastängselledningar, utan också ett brett utbud av elektrifieringsenheter som erbjuderinte mindre än 5 olikatyper, var och en med specifika egenskaper och unika fördelar:

Elektrifieringsenheter från 220V strömkälla med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 5 km;

Elektrifieringsenheter från 220V strömkälla med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 8 km;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 5 km och 6J;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri utrustad med 2 batteriermed perfekt och säkerfunktion för stängsel upp till 5 km och 6J;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri utrustad med solpanel medperfekt och säkerfunktion för stängsel upp till 5 km och 6J.

Dessutom erbjuder vi ett brett utbud av högkvalitativa elektriska ledningar och bandtillsammans med isolatorer somär designade för att passa alla typer av stöd du väljer för ditt elektriska stängsel:

Isolatorer för trästolpar;

Isolatorer för järnstolpar;

Isolator med dubbelkrok;

Skruv- och bultmutter för isolatorer på trästolpar.

Vi på Gemi skiljer oss från konkurrensen tack vare vår femtioåriga erfarenhet inom branschenoch vår förmåga atttillhandahålla skräddarsydda lösningar för varje kunds specifika behov. Vår kundservice äroöverträffad och vierbjuder fullständig support från köpmomentet och framåt. Du kan nå oss per telefon på +390287165556, via chatt eller e-post.

Fördelarna med att köpa från Gemi

  1. Gratis retur inom 100 dagar;
  2. Snabb leverans över hela världen;
  3. Alla våra produkter tillverkas i Italien med högkvalitativa råvaror;
  4. Alla produkter är i enlighet med lagliga säkerhetsstandarder och certifierade;
  5. Vi har över 5000 recensioner på Trustpilot, världens största recensionsportal;
  6. Vi delar med oss av vår femtioåriga erfarenhet till dig;
  7. Vi har nästan 1000 videorecensioner på TrustVideos recensionsportal medanvändarvideovittnesmål.

Köp nu!.