Hur man installerar Gemi skorstensfläkt?

Hur man installerar Gemi skorstensfläkt?

En av de många funktionerna hos Gemi Elettronica's skorstensfläkt är att installationsarbetet är DIY.
Det behövs ingen specialiserad tekniker för att göra det, om du har lite skicklighet med skorstenar kan du göra det själv.

Gemi Elettronica's skorstensfläkt kan monteras på vilken skorstensskorsten som helst, oavsett dess form. Den kan monteras på runda skorstenar såväl som fyrkantiga eller rektangulära skorstenar.

Om du har ett cirkulärt skorstensrör, behöver du kommunicera den externa diametern, och Gemi Elettronica kommer att tillhandahålla skorstensfläkten med rätt storlek rund adapter.
Du behöver kommunicera den externa diametern eftersom adaptern i basen av skorstensfläkten måste införas externt till skorstensutgången.

Däremot, om skorstensutgången har en fyrkantig eller rektangulär form, kommer Gemi Elettronica att tillhandahålla skorstensfläkten med ett kit av justerbara fästen.
De justerbara fästena kan justeras till fyrkantiga eller rektangulära former som sträcker sig från 20x20 centimeter till 43x43 centimeter. Verkligen, det första du kommer att se när du öppnar skorstensfläktpaketet är de justerbara fästena med installationsanvisningar och hastighetskontrollen.

Första steget är att ta mätningar från skorstensutgången, så att du redan kan justera de justerbara fästena i paketet genom att beräkna 1 centimeter mer än måtten på utgången.
Fäst fästena på skorstensfläktens bas med de skruvar som medföljer i paketet från Gemi Elettronica.
Placera skorstensfläkten på skorstenen och fäst den med de två större skruvarna som ingår i paketet.

Om du har ett rör inne i en fyrkantig mur, och de två utgångarna är på samma nivå, måste du installera skorstensfläkten med fyrkantiga eller rektangulära justerbara fästen och täcka det tomma utrymmet mellan röret och muren med murbruk eller plåt.

Om du istället har flera runda skorstensrör inne i en fyrkantig mur, måste du förlänga skorstenen där skorstensfläkten ska införas och installera modellen med en rund adapter.

Om dimensionerna av skorstenen överstiger 43x43 centimeter (till exempel 50x50 centimeter), placera basen på skorstensfläkten direkt på utgången och fäst den på muren vid de 4 hörnen där det redan finns 4 hål och använd de större fästena som stöd.

Till sist, om endast två av de fyra sidorna är större än 43 centimeter och de andra två är mindre än 43 centimeter (till exempel 45x40 centimeter), måste installationen av skorstensfläkten göras med de mindre fästena.

Sista steget att ta, innan du fullt ut kan njuta av din öppna spis tack vare Gemi Elettronica's Skorstensfläkt, är den elektriska anslutningen.

Anslutningen kan göras på två sätt: externt till skorstenen med den 3x1,5-kabel, eller internt till skorstenen med vår högtemperaturbeständiga kabel som måste köpas separat.

Börja från skorstensfläkten och dra kabeln längs skorstenen tills du når hastighetskontrollen, som vanligtvis är placerad inuti huset. I hastighetskontrollen måste du ansluta de två trådarna från skorstensfläkten (där det står MOTOR), de två gemensamma trådarna från jordningen av systemet och skorstensfläkten, och de två strömförsörjningsledningarna (där det står 220 V).

Efter dessa enkla och snabba steg är Gemi Elettronica's skorstensfläkt redo att användas för att eliminera skorstensröksproblemet.

Inom Gemi-universumet är vi stolta över att presentera vårt breda utbud av rökfläktar föreldstäder, var och en medunika funktioner som kommer att tillgodose våra kunders olika behov. Vår dedikation tillexcellens har lett oss tillutvecklingen av ett varierat urval av modeller, vilket säkerställer att varje detaljnoggrant har utformats ochvårdats om.

Rökfläktar"grundläggande": Röksug för dem som letar efter pålitliga ocheffektiva lösningar,erbjuder vi vår linje av grundläggande rökfläktar för eldstäder. Dessa modeller harutformats för att erbjudapålitlig prestanda till överkomligt pris, vilket garanterar effektiv borttagning av rök utanatt kompromissa medkvaliteten.
De främsta funktionerna: 300 °C sug, 3 års garanti och 2500 m³/h sugkraft.

Rökfläktar"professionella": Om du istället söker professionell prestanda,kännetecknad av ännu merkraft och tillförlitlighet, är våra professionella röksugare det perfekta valet.
Defrämsta funktionerna: 700 °Csug, 6 års garanti och 3800 m³/h sugkraft.

Vårt sortiment sträcker sig också till olika röksugare tillverkade av högkvalitativamaterial, inklusive rostfrittstål och koppar.

Rökfläktar"rostfritt stål": Rostfria röksugare inkarnerar modern elegans ochär byggda för att klaratidens utmaningar, vilket erbjuder effektiv sugning och sofistikerad stil.

Elektriskröksugare med 6hastigheter, helt utformad i rostfritt stål Aisi 304. Tack vare sin struktur står röksugarenemot korrosion orsakadav väder och saltvatten, för ökad hållbarhet över tiden. Motorstyrka 3800 m³/h, kaninstalleras på vilken skorstensom helst. Röksugare tålig upp till 700 °C vid brand.

Rökfläktar"koppar": Å andrasidan reflekterar kopparfläktar inte bara klassisk skönhet utan har också funktioner avtidsbeständighet.
Kopparröksugare är toppen av sortimentet för Gemi elektriska röksugare. Byggd helt i rostfrittstål Aisi 304 för att klaraav väder och saltvatten. Även uppmärksamhet på estetiken, tack vare kopparplätering. Liksomden professionellamodellen "Moor's Head", suger den 3800 m³/h och klarar upp till 700 °C. Problemlösning förrök är garanterad.Perfekt för eldstäder, spisar, grillar, ugnar etc. Garanti på hela röksugstrukturen i 10 år.

Köp nu!.