Hur man undviker intrång av vildsvin och piggsvin i trädgården: hur man bygger ett elstängsel

Hur man undviker intrång av vildsvin och piggsvin i trädgården: hur man bygger ett elstängsel

Hur håller man vildsvin och andra vilda djur borta från sin mark?
Jordbruksföretagare eller små privata jordbrukare som ägnar sig åt odling av mark har åtminstone en gång upplevt upplevelsen av invasionen av vilda djur som hotar deras grödor (som till exempel intrång av vildsvin, piggsvin, rådjur).

En av de mest använda metoderna för att hålla djur borta från marken är elstängslet. Förutom att motverka intrång av vilda djur kan den även användas för att skydda och avgränsa husdjur inom ett område.

Elstängslet fungerar tack vare de strömpulser som genereras av ett strömaggregat. Två separata anslutningar går från aggregatet: en till staketet som skapas av ledaren och en annan till marken.

Hur bygger man ett elstängsel?
Det är lämpligt att jorda elstängslet med 3 galvaniserade stolpar, placerade 3 meter från varandra.

När ett djur vidrör det elektrifierade stängslet kommer det att uppleva en elektrisk stöt som varar i tusendelar av en sekund. På så sätt kommer djuret att flytta iväg.

Hur man håller vildsvin borta: vad behöver du för att göra ett elstängsel?
För att bygga ett elstängsel är det nödvändigt att ha några grundläggande komponenter, inklusive strömkällan, ledartråden, isolatorerna, jordstolpen och andra material.

Gemi Elettronica är det italienska företaget som tillverkar allt material som behövs för att tillverka ett elstängsel.

Elaggregatet är enheten som genererar elektriska impulser till stängslet. Att välja rätt aggregat är viktigt för att ha rätt ström på stängslet.

Den första skillnaden görs beroende på typen av strömförsörjning, som kan vara:

12 V batteri (som även kan kombineras med en solpanel som laddar batteriet);
220 V ström.
De olika aggregaten från Gemi Elettronica kan täcka från 5 km till 8 km av verklig omkrets. Med pulser genererade från 10 000 V till 15 000 V beroende på vald modell.

Hur man jagar bort vildsvin: valet av den röda tråden
Valet av den röda tråden beror på hägnets längd och de djur som hägnet är gjort för. Faktum är att varje tråd har sitt eget motstånd och sin egen spridningskapacitet, indikerad i ohm / m. Ju närmare ohm / mt-värdet är noll, desto mindre blir strömläckaget, så stängslet fungerar bättre.

Ledartråden måste föras in i isolatorerna, som är verktyg som fixerar och distanserar elkablarna från stolparna som används för att bygga elstängslet.Isolatorerna särskiljs efter vilken typ av stolpe de ska appliceras på. Stolparna kan faktiskt vara i trä eller järn. Så det finns skruvisolatorer för trästolpar, och isolatorer för järnstänger.

Gemi Elettronica kan tillhandahålla produkter med CE-märket, tillverkat i Italien, en garanti för maximal säkerhet, för både människor och djur.

Alla produkter kan köpas genom att klicka här.

Gemi's elektriska stängselproduktsortiment

Hos Gemi, vårt företag, hittar du inte bara ett brett utbud av elektriskastängselledningar, utan också ett brett utbud av elektrifieringsenheter som erbjuderinte mindre än 5 olikatyper, var och en med specifika egenskaper och unika fördelar:

Elektrifieringsenheter från 220V strömkälla med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 5 km;

Elektrifieringsenheter från 220V strömkälla med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 8 km;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri med perfekt och säkerfunktion för stängselupp till 5 km och 6J;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri utrustad med 2 batteriermed perfekt och säkerfunktion för stängsel upp till 5 km och 6J;

Elektrifieringsenhet från 12V/220V batteri utrustad med solpanel medperfekt och säkerfunktion för stängsel upp till 5 km och 6J.

Dessutom erbjuder vi ett brett utbud av högkvalitativa elektriska ledningar och bandtillsammans med isolatorer somär designade för att passa alla typer av stöd du väljer för ditt elektriska stängsel:

Isolatorer för trästolpar;

Isolatorer för järnstolpar;

Isolator med dubbelkrok;

Skruv- och bultmutter för isolatorer på trästolpar.

Vi på Gemi skiljer oss från konkurrensen tack vare vår femtioåriga erfarenhet inom branschenoch vår förmåga atttillhandahålla skräddarsydda lösningar för varje kunds specifika behov. Vår kundservice äroöverträffad och vierbjuder fullständig support från köpmomentet och framåt. Du kan nå oss per telefon på +390287165556, via chatt eller e-post.

Fördelarna med att köpa från Gemi

  1. Gratis retur inom 100 dagar;
  2. Snabb leverans över hela världen;
  3. Alla våra produkter tillverkas i Italien med högkvalitativa råvaror;
  4. Alla produkter är i enlighet med lagliga säkerhetsstandarder och certifierade;
  5. Vi har över 5000 recensioner på Trustpilot, världens största recensionsportal;
  6. Vi delar med oss av vår femtioåriga erfarenhet till dig;
  7. Vi har nästan 1000 videorecensioner på TrustVideos recensionsportal medanvändarvideovittnesmål.

Köp nu!.