Högspänningskabel

Gemis högspänningskabel är perfekt för anslutning av stängslet till elaggregatet, både ovan jord och under jord. Den är tillverkad av högkvalitativa material med en dubbelt skyddande beläggning, vilket ger den en extrem ledningsförmåga och motståndskraft. Perfekt för långa avstånd och tillförlitlig överföring av elektricitet till stängslet.

Stängselanslutning och utledningskabel

Högspänningskabeln är speciellt utformad för att ansluta stängslet till elaggregatet. Den har en hög kapacitet för att överföra elektricitet över långa avstånd och en stark motståndskraft för att säkerställa en stabil och pålitlig strömförsörjning. Med denna högspänningskabel kan du enkelt ansluta ditt stängsel till elaggregatet och hålla djuren säkra och trygga.

Staket Anslutning

Med Gemi högspänningskabel kan du enkelt ansluta stängslet till elaggregatet och säkerställa en kontinuerlig strömförsörjning för ditt stängsel. Kabeln är tillverkad av högkvalitativa material med en dubbel beläggning som ger en hög ledningsförmåga och motståndskraft. Med en enkel stängselanslutning kan du hålla djuren på plats och skydda dem från faror.

Isolerad kabel för jordstolpar

Den isolerade högspänningskabeln är speciellt utformad för att ansluta elaggregatet till jordstolpar. Den är tillverkad av material av hög kvalitet och har en optimal isoleringskapacitet för att förhindra läckage och kortslutningar. Denna kabel säkerställer en säker och stabil strömförsörjning till stängslet och håller djuren trygga och skyddade.

Kraftfulla material - Vår högspänningskabel är tillverkad av högkvalitativa material som ger enastående ledningsförmåga och motståndskraft.

Säker och pålitlig - Med en dubbel beläggning och isolerande egenskaper är vår kabel säker att använda och säkerställer en stabil strömförsörjning för ditt stängsel.

Enkel installation - Med en enkel anslutning mellan stängslet och elaggregatet behöver du inte oroa dig för komplicerad installation av kabeln.

Kontinuerlig strömförsörjning - Vår högspänningskabel är idealisk för långa avstånd och säkerställer en pålitlig strömförsörjning för ditt stängsel.

Skydd för djur - Med vår högspänningskabel kan du säkerställa att dina djur hålls säkra inom stängslet och skyddade från yttre faror.

Långvarig hållbarhet - Vår högspänningskabel är tillverkad för att vara slitstark och hållbar, vilket gör den till en långsiktig lösning för ditt stängsel.

Flexibel användning - Vår högspänningskabel är lämplig för både ovan jord och under jord anslutning, vilket ger dig flexibilitet i hur du vill installera den.

Inga läckor eller kortslutningar - Med optimal isoleringskapacitet förhindrar vår högspänningskabel läckage och kortslutningar som kan uppstå på långa avstånd.

Säker för miljön - Vår högspänningskabel är tillverkad av material som är säkra för miljön och för djuren som kommer i kontakt med den.

Kostnadseffektiv - Med vår högspänningskabel får du en pålitlig lösning för ditt stängsel till ett förmånligt pris.

Read more »

Det finns 1 produkt.

Grid
Grid-2
List
List-2
Catelog
Cavo ad Alta Tensione di attraversamento - Gemi ElettronicaHögspänningskabel för elstängsel elektriska staket elhagar
  Gemi Elettronica Högspänningskabel för elektriska staket elektriska staket elektriska staket elektrifierade staket Högspänningskorsningskabel för underjordisk eller ytpassage Högspänningsresistent 1,22 € per linjär meter
  14,53 krPris
  Cavo ad Alta Tensione di attraversamento - Gemi ElettronicaHögspänningskabel för elstängsel elektriska staket elhagar
   Gemi Elettronica Högspänningskabel för elektriska staket elektriska staket elektriska staket elektrifierade staket Högspänningskorsningskabel för underjordisk eller ytpassage Högspänningsresistent 1,22 € per linjär meter
   14,53 krPris

   Questions and Answers

   Elstängsel: vad är det till för?

   Gemi elstängsel - 100% Made in Italy - används för att avvärja vilda djur som vildsvin, rådjur, rävar etc. Syftet med elstängsel är att skydda territoriet från fula invasioner. Det används också för att innehålla djur som kor, får, grisar etc. Det har inget med jakt att göra. Vi har alla juridiska certifikat tillgängliga för att tillverka och sälja elstängsel. Detta är den enda lagliga lösningen för dem som vill skydda sina plantager.

   Är elstängslet farligt för människor?

   Elstängslet för djur är varken farligt för människor eller djur. Som med allt, även för elstängsel finns det en standard som fastställer de värden som ska respekteras. Stängselaggregatet är en produkt som avger intermittenta pulser med låg strömstyrka.

   Vad behöver du för ett elstängsel för vildsvin och andra djur?

   För att skapa ett elektriskt stängsel för djur behöver du: en Gemi strömkälla - 100% tillverkad i Italien - för staket som leder strömmen till stängslet, en elektrifierad ledningstråd för stängslet och isolatorer för elektrifierade stängsel som skruvas på stolparna för att hålla tråden .

   Är den 6 mm² stora elektriska tråden för staket lämplig för vildsvin, eller måste jag ta selen?

   Den 6 mm² tjocka elektriska tråden för staket är lämplig för vildsvin och stora djur. Tråden för stängsel har en draghållfasthet upp till 100 kg, 8 ledare och en spridning på 0,15 ohm/m. Selen för elstängsel är lämplig för elstängsel för hästar.

   På vilket avstånd ska staketstolpar planteras?

   Vi rekommenderar att du planterar stolparna på ett avstånd som beror på markens egenskaper; om marken är platt, lägg en var 5/10 meter, om det är blåsigt eller ojämnt, lägg dem närmare varandra.

   Jag måste göra ett staket, vilken eltråd rekommenderar ni?

   Den 2,2 mm² stängseltråden är lämplig för små djur och små elstängsel. T.ex.: Får, getter, piggsvin, kaniner, vargar, hundar, katter, höns, rävar, påfåglar, kalkoner, harar, mullvadar, grävlingar, vesslor, ekorrar. Den 4 mm² tjocka stängseltråden är lämplig för medelstora till stora djur. T.ex. avelsgrisar, dovhjortar m.m. Den 6 mm² stora tråden för djurhägn har en läckström på 0,15 ohm/mt, vilket gör det möjligt att stängsla flera kilometer och är lämplig för stora djur. T.ex.: Vildsvin, rådjur, kor, mufflons, björnar, etc.

   Varför sätta in 3 stolpar för jordning av elstängslet?

   Jordning är en grundläggande sak för funktionaliteten hos elstängslet för djur, så det rekommenderas att göra det korrekt. För att få den totala urladdningen av ström från aggregatet är det nödvändigt att jorda genom att sätta in 3 galvaniserade poler på 1 meter i marken. De ska placeras 3 meter från varandra, 80 cm i den våta marken och 20 cm utanför, och anslut dem sedan med den gula kabeln. Tillsammans med elstängslet levererar vi endast 1 meter kabel som ska anslutas till första stolpen. Det rekommenderas att göra det där det finns närvaro av vegetation, därför en fuktig jord. Torr jord är inte ledande. Enligt de tester som genomförts, att placera 3 stolpar i vilken typ av terräng som helst, kommer det inte att vara några problem med funktionaliteten. Om du bara sätter en påle kommer kraften hos den nuvarande filten att vara mindre än dess räckvidd och djuren kommer att kunna korsa stängslet.

   Hur länge räcker ett batteri för det bärbara elaggregatet, och vilket ska jag använda?

   För ett B12 aggregat räcker det att använda ett 12V 40Ah bilbatteri. Självständigheten, om det inte finns någon spridning i elstängslet, är cirka 10/12 dagar. Annars håller det mindre.

   Jag måste lägga 3 trådar innanför elstängslet. Hur långt ska jag sätta dem?

   Ledningarna innanför elstängslet ska sättas in efter djurets storlek. För små djur ska den första tråden innanför staketet sättas in 20 cm från marken, lämna sedan bara 20 cm/30 cm. För djur som vildsvin bör ledningstråden för elstängsel lämnas 30 cm från marken och så vidare. För stora djur som hästar, kor bör den röda tråden lämnas på 60/80 cm från marken.

   Strömmen är lite långt från den elektriska djurhägnen. Vad ska man göra? Hur sammanfogar man två...

   Om strömmen är långt från elstängslet, för ditt Gemi aggregat - 100% Made in Italy -, har vi högspänningskabeln som kan fungera på ytan eller under jorden, utan att ladda ur. Med denna kabel är det möjligt att leda ström på stängslet, utan någon spridning. Kabeln för elstängsel kan också användas för att sammanfoga två stängsel, sedan ansluta ena änden till ett första stängsel och den andra änden till ett andra stängsel, när det är litet avstånd mellan ett stängsel och ett annat.

   Hur många meter kan jag använda den elektriska ledningen för högspänningsstängsel?

   Tjockleken på en elkabel för staket är 3 mm och kan även användas för mer än 100 meter, men den är endast lämplig för 30/40 meter. Om två elstängsel måste anslutas på många meters avstånd, är det lämpligt att passera ledartråden med flyg. Skapa annars två separata elstängsel.

   Hur man gör skarvar till ledaren för elstängsel?

   Korsningen av ledartråden för elstängsel för djur kan göras med en enkel knut mellan två ändar, det rekommenderas att göra dem endast där det är nödvändigt.

   Hur ser man om det finns el på staketet?

   För att kontrollera om det är ström på elstängslet för djur är det bara att ta med spetsen på en skruvmejsel med ett isolerat handtag några mm från stängsletråden. I samma ögonblick som du hör ett tickande betyder det att det är ström på elstängslet.

   Hur installerar man elstängslet?

   Ett aggregat kan inte förvaras utomhus. Den måste förvaras inomhus för att förhindra skador från vädret. För att ladda ur all sin ström måste den jordas genom att föra in 3 galvaniserade 1 meters pinnar i marken. De ska placeras 3 m från varandra, 80 cm i marken (våt) och 20 cm utanför och sedan kopplas ihop med den gulgröna kabeln. Enheten har en röd positiv kabel vid sin utgång som är ansluten till staketet och en gulgrön kabel som är ansluten till den första jordstaken. Anslut aldrig två elektrifierare till samma ledning, eftersom de två impulserna kan ta ut varandra och orsaka problem. Du kan ansluta två elektrifierare till samma stängsel, men håll dem på två separata ledningar.