Rökproblem med skorstenen: vad är orsakerna till detta problem?

Rökproblem med skorstenen: vad är orsakerna till detta problem?

Låt oss ta reda på hur man löser rökproblemet med skorstenen på ett säkert och enkelt sätt utan att göra strukturella förändringar i skorstenen ...

De huvudsakliga orsakerna som påverkar en eldstads korrekta funktion är många, vi nämner de vanligaste:

rökkanalen inte dimensionerad korrekt;
kall oisolerad rökkanal;
skorsten med böjar;
brist på luft inne i lokalerna;
motvind;
dåligt gjord skorsten;
Det här är bara några av de problem som påverkar skorstenens korrekta funktion, till dessa kommer många andra mindre som tillsammans gör det svårt att lösa problemet med skorstensrök, till exempel:

den termiska depressionen, som härrör från temperaturskillnaden mellan insidan och utsidan av skorstenen;
den dynamiska depressionen med vilken vinden verkar direkt på skorstenen, vilket faktiskt orsakar fel på dragsystemet;
Till alla dessa problem läggs problem med att placera skorstenen i det kallaste området av byggnaden, eller till och med rökkanalen som passerar på utsidan av en byggnad...

Den säkra lösningen som gör att du definitivt kan lösa problemet med rök från skorstenen, spisen, grillen, spishällen, ugnen, är installationen av en elektrisk skorstensutsug som garanterar ett konstant drag av ångorna utan att sprida värme.

Tvärtemot vad man hör från folk som inte är insatta i branschen, paradoxalt nog kan en traditionell eldstad i vissa ögonblick också ha ett överskott av drag vilket innebär värmespridning.

Tack vare installationen av Gemi skorstensutsug kontrolleras draget och problemet med rök från skorstenen elimineras: vi kommer inte längre att ha plötsliga dragfall och inte ens ett överskott av sug som tack vare den medföljande styrenheten, vilket möjliggör att genom en kontroll hitta den optimala hastigheten får du ett konstant drag utan att tappa värme.

Dessutom, tack vare installationen av Gemi rökgasfläkt, kommer vi inte längre att ha bullerproblem.
Faktum är att från en studie gjord av forskningscentret Gemi, sprider en eldstad som arbetar 8 månader om året utan en aspirator som kontrollerar aspirationen 30 procent mer energi än en eldstad med en forcerad elektrisk aspirator när draget kontrolleras. ständigt utan upp- och nedgångar.

Gemi-fläkten är den mest kraftfulla på marknaden och når upp till 3800 m / kubiktimme, vilket gör det möjligt att lösa problemet med skorstensrök vid de lägsta hastigheterna, eliminera buller och få utmärkt aspiration redan vid den första hastigheten.
Gemi utsug är den enda som har en patenterad motor i klass H med skydd av isoleringen av motorlindningen i keramisk fiber, detta gör att motorn kan skyddas även vid brand i rökkanalen.

Rökstensfläkten Gemi är unik i sitt slag. Under årens lopp har många företag försökt kopiera motorskyddssystemet med elaka system som att sätta in glasfiber runt motorn, vilket gör situationen ännu värre. Detta tillåter faktiskt inte att motorn svalnar ordentligt och påverkar kraftigt dess drift vid höga temperaturer.

Gemi extraktor löser alla problem relaterade till dåligt skorstensdrag och neutraliserar alla möjliga problem.

Genom att installera en Gemi extractor kan du återupptäcka nöjet med att använda en eldstad utan rökproblem.

Upptäck vårt utbud av produkter och lös dina skorstensdragproblem nu!

Gemi elektriska skorstensfläktar hjälper dig att förbättra draget, vilket gör problemet med skorstensrök till ett gammalt minne.
Skorstensfläkt professionell kopparmodell

Certifierad produkt i enlighet med lagen

10 års garanti

SUG PÅ 3800 M³/h

GEMI MOTOR KLASS H TÅR TILL 700 C °

6-HASTIGHETSREGLERING

Inom Gemi-universumet är vi stolta över att presentera vårt breda utbud av rökfläktar föreldstäder, var och en medunika funktioner som kommer att tillgodose våra kunders olika behov. Vår dedikation tillexcellens har lett oss tillutvecklingen av ett varierat urval av modeller, vilket säkerställer att varje detaljnoggrant har utformats ochvårdats om.

Rökfläktar"grundläggande": Röksug för dem som letar efter pålitliga ocheffektiva lösningar,erbjuder vi vår linje av grundläggande rökfläktar för eldstäder. Dessa modeller harutformats för att erbjudapålitlig prestanda till överkomligt pris, vilket garanterar effektiv borttagning av rök utanatt kompromissa medkvaliteten.
De främsta funktionerna: 300 °C sug, 3 års garanti och 2500 m³/h sugkraft.

Rökfläktar"professionella": Om du istället söker professionell prestanda,kännetecknad av ännu merkraft och tillförlitlighet, är våra professionella röksugare det perfekta valet.
Defrämsta funktionerna: 700 °Csug, 6 års garanti och 3800 m³/h sugkraft.

Vårt sortiment sträcker sig också till olika röksugare tillverkade av högkvalitativamaterial, inklusive rostfrittstål och koppar.

Rökfläktar"rostfritt stål": Rostfria röksugare inkarnerar modern elegans ochär byggda för att klaratidens utmaningar, vilket erbjuder effektiv sugning och sofistikerad stil.

Elektriskröksugare med 6hastigheter, helt utformad i rostfritt stål Aisi 304. Tack vare sin struktur står röksugarenemot korrosion orsakadav väder och saltvatten, för ökad hållbarhet över tiden. Motorstyrka 3800 m³/h, kaninstalleras på vilken skorstensom helst. Röksugare tålig upp till 700 °C vid brand.

Rökfläktar"koppar": Å andrasidan reflekterar kopparfläktar inte bara klassisk skönhet utan har också funktioner avtidsbeständighet.
Kopparröksugare är toppen av sortimentet för Gemi elektriska röksugare. Byggd helt i rostfrittstål Aisi 304 för att klaraav väder och saltvatten. Även uppmärksamhet på estetiken, tack vare kopparplätering. Liksomden professionellamodellen "Moor's Head", suger den 3800 m³/h och klarar upp till 700 °C. Problemlösning förrök är garanterad.Perfekt för eldstäder, spisar, grillar, ugnar etc. Garanti på hela röksugstrukturen i 10 år.

Köp nu!.